Премини към основното съдържание

Кмет почина 17 дена след изборите

Новоизбраният кмет на гърменското село Крушево Юлиян Качериев издъхна 17 дни след победата си на изборите, като той страдал от тежка болест, която не успял да пребори. 57-годишният мъж като кандидат на ГЕРБ победи на втори тур на 1 ноември опонентката си от ДПС Ангелина Качамакова с 93 на 85 гласа. С 52,25% бе избран за кмет на населеното място от ОИК-Гърмен. Управникът издъхнал към 20,00 часа в сряда, а в четвъртък след 13,00 часа бе изпратен в последния му земен път от стотици съселяни. На погребението присъстваха зам.-областният управител на Благоевград Асим Адемов и кметът на община Гърмен Минка Капитанова.

„Жалко за човека, страдаше от раково заболяване. По време на предизборната кампания го оперираха в София, но явно не са могли да се справят с коварната болест. В последните дни си беше вкъщи на легло. Искаше да докаже, че може да спечели изборите и успя, но болестта се можа да победи", сподели бившият кмет Явор Белов. Той уточни, че Качериев е втеринарен лекар по професия, но се занимавал с животновъдство. Отглеждал 10 крави, изкупувал млякото от кравите на съселяните си и го предавал на търговците. Починалият мъж има две дъщери, едната е семейна в Гоце Делчев, а другата не е омъжена и работи в шивашката фабрика „Пирин Текс" в града.

„От омъжената имаше и внук на 3-4 години, но няма да може да му се радва повече", каза още Белов, който бе начело на селото до изборите тази година.

В село Крушево ще се проведат нови избори за кмет, за тях президентът ще издаде указ. Най-вероятно те ще се проведат по едно и също време с вота в гърменското село Хвостяне, където двамата кандидати получиха равен брой гласове.

Източник: standartnews.com