Премини към основното съдържание

В Банско отново ще има джаз фест

За 19-а поредна година в Банско започва най-големият летен джаз фестивал в България, като тазгодишното издание ще продължи от 6 до 13 август.

Официалното откриване ще бъде утре вечер в 19.30 часа на откритата сцена на централния площад в курортния град.

И тази година програмата на фестивала предлага разнообразие от стилове и групи представящи почти всички направления в жанра. От българска страна събитието ще бъде открито с концерт на Биг бенд - Благоевград и солисти с диригент Борис Янев и със специалното участие на Йорданка Христова.

След тях на сцената ще се качат австрийката Сузана Савоф и китайския бенд Голдън Буда джаз бенд. Гостите на фестивала ще имат удоволствието да чуят на живо концерта на студенти от катедра „Поп и джаз изкуство"- НМА „Проф. Панчо Владигеров", Васил Петров- вокал и Станислав Арабаджиев трио, Михаил Врублевски трио- Полша, Сайръс Честнът , Бъстер Уилямс, Лени Уайт-САЩ, Шакатак-Великобритания, Найсблу-Сърбия и много други. През цялата фестивална седмица джаз ще звучи и през деня, от различни камерни сцени разположени в курортните комплекси и ресторанти в града.

Международния джаз фестивал в Банско е най- големият летен музикален форум в България, който с огромната си популярност спечели почитатели по целия свят и го превърна в едно от най- значимите международни културни събития на Балканите.

Източник: dariknews.bg