Премини към основното съдържание

Съдят младеж, убил баба си

Съдят младеж, убил баба си сн: c1.24chasa.b

44-годишният благоевградчанин Сотир Атанасов застава пред съда по обвинение за убийството на баба си. Жестоката трагедия се разиграла на 10 декември м. г. около 1 ч в дома на 87-годишната Митра Йотова в кв. "Струмско".

Внукът отишъл да търси пари от баба си, а тя му отказала, защото злоупотребявал с алкохола. Тогава мъжът налетял да бие възрастната жена. Нанесъл и жестоки удари в областта на лицето и крайниците. Стискал й шията, като причинил шийна травма Ц счупване на върха на рогчето на подезичната кост, довело до дихателна недостатъчност. Опитвал се да изтръгне езика й, за да не се оплаква на близки от него. Жената не починала веднага. На сутринта нейни съседки видяли, че е цялата насинена и се обадили на роднини, които я завели на лекар. На следващия ден пенсионерката починала.

Прокуратурата внесе обвинителния акт в съда, като разследването установило, че убийството е извършено по особено мъчителен и жесток начин. В продължение на денонощие жената е била със затруднено дишане, довело до развитие на тежък мозъчен оток.

По време на побоя, на първия етаж на къщата бил синът на Митра, но той бил инвалид и нищо не е чул.

Източник: 24chasa.bg

Коментари

Нов коментар

Customize This