Премини към основното съдържание

Отново провеждат фестивал в с. Дъбрава

Остават броени дни дo второто издание на музикалното предизвикателство в благоевградското село Дъбрава - The Brava fest, като организацията на събитието, което ще се проведе на 27 август от 20.00 часа, тече усилено. В нея участват активно и самите жители на село Дъбрава, които заедно с кмета Росен Георгиев успешно ремонтираха сцената пред кметството, където ще се проведе първият по рода си фестивал. Обновени бяха бордюри, тротоари, изграден бе и закрит покрив над новата сцена. Кметът Росен Георгиев, с подкрепата на Община Благоевград и спонсори, отново е подготвил изненади за жителите и гостите на село Дъбрава.

Тази година на сцената ще излезе една от най-известните и алтернативни български групи- Wickeda (Уикеда). Стилът им трудно може да се определи дори и според самите музиканти. Представлява хибрид от рок, ска, фънк, пънк и други стилове. Сред известните им хитове, които ще чуят почитатели на този стил музика, са „А ние с Боби двамата пием кафе", „Обичам", „Мариана", „Спомени". В Дъбрава отново ще звучат най-големите рок хитове, авторски парчета и музика от световните класации с FUTURE BOOGIE, BLACK ROSE И DJ POP COЯE. Второто издание на The Brava fest отново има оригинален дизайн на логото. То е дело на дизайнера Пламен Ковачев.

„Искам да благодаря за подкрепата на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, на всички жители на село Дъбрава, на музикантите, които ентусиазирано приеха поканата за участие, на творците, които ще дадат и един нов аспект на събитието", каза Росен Георгиев. Той е категоричен, че фестивалът има за цел да обединява и да се разраства с всяка година, като приобщава хора от различни среди на изкуството. За първа година във фестивала освен музика, ще бъдат преплетени литература и живопис.

Кметството на село Дъбрава ще се превъплъти в галерия, а своите произведения ще подреди младият и талантлив художник Димчо Мицов. Фен на рок музиката, който се среща със звезди от световния музикален небосклон като Рони Джеймс Дио, Глен Хюз, Алис Купър, Николай Расторгуев и много други, ще запознае жителите и гостите на Дъбрава с интересни истории, свързани със световните рок легенди в България. Авторът е познат като бивш кмет на град Каварна и инициатор на ежегодния фестивал „Каварна рок фест" или накратко Цонко Цонев. Той е подготвил за публиката малко известни факти около участието на звездите в България и ги е събрал в книгата с алтернативно заглавие „Кметълски истории".

The Brava fest 2 категорично заявява, че е готов да посрещне още повече публика в село Дъбрава, а входът на събитието е безплатен.

Източник: dariknews.bg