Премини към основното съдържание

Откриха XX юбилейно издание на Държавно първенство по канадска борба в Благоевград

Председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков откри XX юбилейно издание на Държавно първенство по канадска борба, като то ще се провежда в Благоевград този уикенд.

"Уважаеми състезатели, дошли сте да докажете себе си, а усилията, които сте положили да ги превърнете в купи и медали. Не забравяйте обаче, че не само отличията са важни, важно е да създадете приятелства, да покажете уважение към своите съперници. Не мога да не споделя и щастието на цялото общинско ръководство, че октомври месец Благоевград ще бъде домакин на Световното първенство по канадска борба. Тогава целият свят ще впери поглед в областния център на Пиринско“, заяви Тасков.

Председателят на Федерацията по канадска борба Асен Хаджитодоров връчи почетен плакет на Община Благоевград в знак на благодарност. "Благоевград е един от бастионите на канадската борба. Това е основната причина XX юбилейно състезание да се именно проведе тук", каза той.

Почетни плакети получиха още многократните шампиони по канадска Борба Цветан Кашевски, Георги Гайдарджиев, както и спонсори.

Над 300 състезатели от 35 спортни клуба по канадска борба участват в XX Държавното първенство, което се провежда в Благоевград. Включени са спортисти от всички девизии – мъже и жени, юноши и девойки, хора с увреждания и спортисти –ветерани.

От 1 до 10 октомври областния център ще бъде домакин на Световното първенство по канадска борба, като се очаква него в Благоевград да пристигнат около 1300 състезатели от цял свят. Събитието ще бъде излъчвано по над 50 телевизии в пряк ефир.

Източник: dariknews.bg