Премини към основното съдържание

Линейки не могат да стигнат до село

Петнадесетината жители на симитлийското село Горно Осеново на практика са лишени от медицински услуги, като пътищата към селището и откъм село Долно Осеново, и откъм благоевградското с. Хърсово са в окаяно състояние. Лека кола трудно стига до населеното място.

Единственият достъп е с високопроходими автомобили. „Миналата година за Коледа ни носиха хляб с коне, защото пътят бе затворен от активирало се свлачище. Най-лошо е, когато някой от нас се нуждае от медицинска помощ. Няма никакъв шанс линейка да се добере до селото ни", твърди Захари Анастасов. Той сподели, че на 14 септември 28-г. му дъщеря била нападната от пчели на семейния пчелин. Медицинският автомобил стигнал само до с. Марулево и там спрял, тъй като черният път се оказал непроходим.

„За късмет в Горно Осеново бе зет ми, който свали до линейката със своята „Нива" дъщеря ми. Лекарите за няколко часа я стабилизираха и спасиха. Но при по-сериозен здравословен проблем забавянето може да е фатално", казва още Анастасов.

Подходът към селището откъм съседното Долно Осеново е осигурен. „Преди време пратих багер, който три дни работи, за да разчисти пътя. Проблемът е, че линейките отказват да карат по черен път. В момента без проблеми минават и леки коли", увери кметът на с. Долно Осеново Бисер Сегменов.

Източник: standartnews.com