Премини към основното съдържание

С финален концерт завърши Школата по народно пеене и инструменти на община Банско

С финален концерт под надслов „Светът ще бъде по-красив с песните…” завърши Школата по народно пеене и инструменти от Лятната общинска програма на община Банско. Тя бе водена от Марин Бърдарев, като обучаваните от него деца през лятната ваканция, съвместно с възпитаниците му от Школата по китара, и с професионалистите Боян Боянов – контрабас, Ненко Цачев – кавал, Лилия Стефанова – вокал, представиха вълнуващ концерт пред публиката в Банско.

Певицата от „Шоуто на Слави” Лилия Стефанова бе поканена от него след участието й в предаването „Гласът на България”. Тя има издаден албум с фолклорна тематика, но я влече също джаза и поп музиката. Младият изкусен кавалджия Ненко Цачев бе следващият на сцената в Банско, представител на новото попълнение от талантливи музиканти в България, а Боян Боянов, освен контрабасист към ансамбъл „Пирин”, пее и свири на тамбура. В тази неповторима компания възпитаниците на младия преподавател по музика и струнни инструменти, Марин Бърдарев, демонстрираха своите музикални умения и любов към изкуството пред препълнения читалищен салон. В края на концерта, кметът Георги Икономов излезе на сцената, за поздрави изпълнителите, както подобава:

„Благодарение на преподавателя по музика и струнни инструменти, Марин Бърдарев, тази вечер децата на Банско имаха възможност да направят съвместен концерт с изявени фигури от музикалния живот на България, да почерпят опит и вдъхновение, а също така да ни покажат наученото под ръководството на Марин Бърдарев. Поздравления, деца! Поздравления, Марине! Светът наистина е по-красив с вашите песни!” отправи той своите приветствия.

Източник: struma.com