Премини към основното съдържание

Министерският съвет одобри да се отпуснат допълнителни средства за общините в Благоевград

Министерският съвет одобри  да се отпуснат допълнителни средства за общините в България. Те са в размер на 36 615 876 лв, като за Благоевградска област общата сума, осигурена допълнително по бюджетите на общините, възлиза на 5 030 000 лв. Това съобщи народният представител от ГЕРБ-Благоевград и областен координатор на партията Даниела Савеклиева.

500 000 лв. получава община Белица за доизграждане на канализация в с. Краище. По бюджета на община Гоце Делчев ще се преведат средства в общ размер на 1 050 000 лв. От тях 400 000 лв. са осигурени за доизграждане на детска градина в с. Лъжница и 650 000 лв. за ремонт и реконструкция на детска градина в с. Буково. От транша за община Сатовча са предвидени 720 000 лв. за ремонт и рехабилитация на улици на територията на общината и за ремонт и рехабилитация на външен водопровод в село Плетена.

За община Хаджидимово са осигурени 360 000 лв. за ремонт и рехабилитация на улична мрежа в селата Абланица, Беслен и Теплен.
Средства в размер на 900 000 лв. са осигурени и за община Якоруда за етап -3 и 4 на проекта „Изграждане на път IV-84025 – с. Конарско – с. Бел камен“. С акта на правителството се предоставят средства за ремонт на две училища в община Гърмен – 300 000 лв. за ОУ „Димитър Талев“ в с Хвостяне и 150 000 лв. за училището в с Горно Дряново.

„Средствата са изключително необходими за тези общини. На посещения преди няколко месеца в двете училища, които получават финансиране сега, се запознах с проблемите и нуждата от средства, за да се ремонтират сградите и децата да учат в нормална среда. След като миналата година бяха осигурени средства за общините Петрич и Сандански, сега правителството отпуска траншове и към други общини, защото ГЕРБ се отнася еднакво отговорно към проблемите на всяка българска община без значение от каква политическа сила е кметът”, коментира Даниела Савеклиева.

Източник: dariknews.bg